Asylrörelsen demonstrerade mot Billström

Tisdag den 8 juni besökte migrationsminister Tobias Billström (M) Boden. Asylrörelsen i Norrbotten hade mobiliserat till en demonstration, som ett tiotal personer deltog i.

Demonstrationen tågade genom stan och ropade talkörer som ”Flyktingpolitik på Billströms vis – barnen jagas av polis”. Demonstrationen gick ner till Lärcentrum där Billström deltog på ett möte. När demonstrationståget närmade sig sprang Billström skrämt in i byggnaden, men utanför hölls det igång med talkörer.
Demonstranterna bad att få träffa ministern, som vägrade och for därifrån.

Sedan for Tobias Billström till migrationsverket. De som protesterade for dit och satte sig i migrationsverkets reception och krävde att få träffa ministern. Till slut fick då representanter för Asylrörelsen, Johanna Evans och Gafour Abbasneyad, träffa ministern i fem minuter.
Johanna Evans frågade bland annat vad Billström anser om flyktingförvaren, och sa att det är omänskligt.
– Vad tycker du då om brottslingar som sitter i fängelse? Svarade Billström.
Brottslingar som döms och sitter fängslade gör det på grund av att de har begått ett brott – medan flyktingar som låses in i förvar inte har gjort annat än att fly för sina liv. Det är skandal att Billström jämställer flyktingar med brottslingar! Asylrörelsen i Norrbotten kommer att fortsätta ta kampen för ett återinförande av asylrätten.

RS Norrbotten


Artikel i NSD >>

Artikel i Kuriren >>