RS fick mest stöd av pensionärerna

Måndag den 6 september bjöd PRO in till ”husförhör”. Deltog gjorde socialdemokraterna, vänsterpartiet, miljöpartiet samt Rättvisepartiet Socialisterna.

En fråga som diskuterades var tillgången till ett bra boende för äldre.
– Idag fanns 8 lediga lägenheter hos Lulebo. Kommunledningen vill att vi ska bli fler invånare i Luleå, men vars ska de bo? sa Jan-Erik Åman som var ”förhörsledare”.
– Äldre måste själva få bestämma vars man vill bo.  Kommunen borde använda Lulebo för att satsa på billiga, klimatsmarta hyresrätter för äldre och ungdomar. Det är en felprioritering när Lulebo bygger dyra lägenheter på Lulsundsberget, sa Jonas Brännberg från Rättvisepartiet Socialisterna.

En annan fråga var varför äldre som har hemtjänst måste möta nya ansikten varje dag:
– Det är för att personalen ska kunna få jobba heltid, var svaret från kommunalrådet Yvonne Stålnacke.
– Det stämmer inte. Anledningen är att kommunen omorgniserat hemtjänsten i större distrikt för att kunna spara pengar och ändå lägga scheman med heltider. RS var det enda partiet som gick emot att heltidsprojektet skulle genomföras utan att det fick kost en krona extra, sade Jonas Brännberg.

Efter debatten såldes fem valmanifest och många kom fram och gav beröm till RS för att det enda partiet med ”innehåll och glöd”.

RS Luleå

Rättvisepartiet Socialisterna står för:

– Rusta upp vård och omsorg. Minst tre dagpersonal per äldreboendeavdelning. Stoppa privatiseringarna.

– En pension som går att leva på. Riv upp pensionuppgörelsen och orättvisa skatter

– Trygg bostad åt alla. Bygg ut allmännyttan med billiga små och tillgängliga bostäder. Stoppa utförsäljningar och ombildningar.

– Vi vägrar betala kapitalismens kris. Låt banker, storföretag och direktörer betala.

Annonser