Antirasister attackerade i sitt hem av nazister

Natten till söndag vaknade Hans-Ove nordmark och hans familj av ljudet av glassplitter i köket. Någon hade krossat två fönsterrutor, skurit sönder däcken på deras bil och försvunnit från platsen. Attacken skedde bara timmar efter att Hans-Oves fru Birgitta Aronson Nordmark varit med och protesterat mot nazisterna i den så kallade svenska motståndsrörelsen (SMR).

– Det är i och för sig inget nytt att nazister beter sig så här men det visar hur helvetes fega de är, som inte våga stå öppet för vad de står för och gör, säger Hans-Ove Nordmark, aktiv antirasist och syndikalist.
Det var på lördagen som sex nazister från SMR, till största delen ditresta, hade flygbladsutdelning och tidningsförsäljning i centrala Luleå. Vis av erfarenheter från förr var aktiviteten väldigt kort så inga protesterande skulle hinna samlas. En av dem som hann konfrontera nazister var Birgitta Aronson Nordmark, som upptäckte dem av en slump. Bara några timmar senare genomfördes attacken på Birgittas bostad.

Både Hans-Ove och Birgitta Nordmark har varit aktiva antirasister under lång tid och fått flera hot, speciellt efter att några enstaka nazister försökt etablera SMR i Luleå.
– Men hot kommer inte stoppa oss från att fortsätta agera. Vi kommer fortsätta bemöta dem och försöka få fler att göra samma sak.. Vi har fått enormt mycket stöd efter attacken, avslutar Hans-Ove Nordmark

Av antirasist i Luleå

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s