Luleå: ”Höj bemanningen i äldreomsorgen!”

Måndag den 30 maj kl 12.30 demonstrerar Rättvisepartiet Socialisterna utanför kommunfullmäktige (Stadshuset) i Luleå med krav på mer resurser till äldreomsorgen.

– De ständiga nedskärningarna går ut över brukare och personal. De vårdtyngdsmätningar som görs fungerar inte bra och dess syfte har varit att skära ned ytterligare. Delade turer har ökat dramatiskt på många äldreboenden, säger Carolina Löf, kommunfullmäktigeledamot för Rättvisepartiet Socialisterna (RS) i Luleå.
På kommunfullmäktigemötet behandlades en interpellation (fråga) från RS om bemanningen inom äldreomsorgen i allmänhet och demensvården i synnerhet.

– Även om det sexuella övergrepp som skett på ett särskilt boende i Luleå inte direkt kan kopplas till nedskärningarna så finns många frågor kopplat till resurserna inom äldreomsorgen. Till exempel hur en gravt alkoholiserad man kan placeras på ett vanligt boende tillsammans med personer med långt gången demens, säger Jonas Brännberg, gruppledare i kommunfullmäktige för Rättvisepartiet Socialisterna.
– I den liggande budgeten har S-ledningen planerat för nedskärningar på 17 miljoner på socialnämnden, utöver att de inte får täckning för behovs­ökningar. Kamp kan stoppa nedskärningarna och istället ge mer resuser. Kom med och protestera utanför kommunfullmäktige!
RS Luleå

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s