RS alternativbudget för 2012-2014: Dags att återupprusta vård och skola

Mer än någonsin behövs en proteströrelse underifrån som säger: ”Vi vill ha vår del av samhällets resurser och tänker inte betala de kriser som kapitalismen skapar”. Rättvisepartiet Socialisternas budgetförslag för Luleå kommun visar på att nedskärningarna inte är ett ”måste” utan ett resultat av alla partiers totala anpassning till nyliberalism och högerpolitik.

Det är dags att bygga en massiv proteströrelse mot all högerpolitik, oavsett om den förs i riksdagen eller i kommunen, av moderater eller socialdemokrater och miljöpartister. Behovet är skriande av ett nytt kämpande och socialistiskt arbetarparti. Rättvisepartiet Socialisterna är den aktiva oppositionen i kommunfullmäktige, men främst är vi opposition på gator, skolor och arbetsplatser med kampanjer; t ex mot skolnedskärningar, för att försvara jobben eller mot delade turer i äldreomsorgen.
Kraven i vår budget är densamma som vi kämpar för i val och kampanjer med namninsamlingar och protester. Kamp underifrån är avgörande för att genomföra våra krav.
Läs vår alternativa budget och plan 2012-2014 för Luleå kommun här: RS budget och plan 2012-2014 Lulea

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s