Lyckad manifestation mot rasismen den 9:e november!

Onsdagen den 9:e november samlades ett trettiotal personer utanför Gula paviljongen för att protestera mot rasism och för att återinföra asylrätten. Manifestationen, arrangerad av Rättvisepartiet Socialisterna, Socialistiska Studenter, Asylrörelsen Norrbotten och Iranska flyktingars riksorganisation visade att medvetenheten har växt. Flera privatpersoner stannade upp för att lyssna på talen.
– Det är bra att det uppmärksammas för att bekämpa rasismen som finns i vårt samhälle. Talen var också väldigt bra och informativa!  tyckte Lina Matti, en av deltagarna på manifestationen.
Bland talarna fanns bland annat ordförande i Socialistiska Studenter, Agnes von Rosen och Josephine Landström, ordförande i RS Luleå Västra.
Agnes von Rosen satte fokus på migrationsminister Tobias Billström.

– Att Billström vägrar ta ansvar är en katastrof, för precis som alla andra vet han hur situationen i till exempel Iran ser ut. I många år har det pågått protester mot regimen och ledande i dessa rörelser har varit studenter, människor som senare flytt från Iran. Dessa personer kommer hit till Sverige och får avslag på sin asylsökningar trots hotbrev och trots att situationen i Iran är ohållbar!

– Kampen mot rasism måste föras på alla plan och är inte över så länge vi har ett kapitalistiskt samhälle med dess maktstrukturer.  Det som behövs är en enad kamp mot högerpolitik, kapitalism och rasism, för det är de som bär skulden för krisen, för nedmonteringen av den offentliga sektorn och den allt brutalare stämningen i samhället, fortsatte Josephine Landström.

LO, SSU, Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Ung Vänster hade utan att bjuda in andra, arrangerat ett fackeltåg till minne av Kristallnatten ungefär samma tid, men blev inte lika stor som den ovannämnda manifestation då den bara drog ett tjugotal personer.

RS Luleå

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s