Nazist åtalad för vapenbrott och hot

Luleå: Förra veckan hölls rättegången mot den nazist som mordhotat en medlem i Rättvisepartiet Socialisterna. Åtalet gällde två fall av vapenbrott samt olaga hot.

Nazisten är känd från den nazistiska sekten Svenska motståndsrörelsen (SMR), en grupp som på sin hemsida våldshetsar sina anhängare för att ”oskadliggöra” sina motståndare. I sin propaganda hetsar sekten mot invandrare, socialister, antirasister mfl. Nazisterna är ett hot mot arbetarklassen, de splittrar vanliga människor utifrån etnicitet, kön, sexuell läggning och åsikt.

Nazisterna brukar mobilisera sina anhängare till rättegångar som en taktik för att skrämma vittnen, men endast en anhängare hade kommit.

– Det visar på ett liten och ensam grupp, dessutom har vi rapporter som tyder på ytterligare splittring inom gruppen, säger en antirasist som deltog på rättegången.

Åtalspunkterna gällde innehav av skarp ammunition, innehav av pepparspray samt olaga hot. Hotet var riktat mot en medlem i RS som är känd antirasist och asylrättskämpe. Åtalet visar på hur långt nazisterna är beredda att gå för att krossa demokratin och de som de anser inte passar in.

SMR är kända för hat- och våldsbrott mot fackligt aktiva, HBT-personer, personer med invandrarbakgrund, socialister och antirasister. Breiviks massaker och terrorbomb i Norge förra året visar hur de riktar sig mot arbetarrörelsen som mål. Den nazistiska mördarligan i Tyskland visar på hur nazister även skyddas av etablissemanget. För att inte tala om alla nazistmarscher i Sverige som får poliseskort och fri lejd genom våra gator. Arbetare, fackföreningar, elever, lärare; ja alla måste säga nej till plattformer för nazisterna.

Den åtalade nazisten försökte göra rättegången till en fars genom att kräva att domaren skulle tilltala honom som ”nationalsocialist” och kallade RS-medlemmen för ”känd uppviglare” (sedan SMR stoppades av vakterna på festivalen Piteå dansar och ler 2010). Nazistens uppträdande i rätten påminde om en blandning mellan Quick och Breivik.

RS Norrbotten

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s