Skol- och elevkampanjen i Luleå

Efter den mycket lyckade demonstrationen utanför komunfullmäktiga i Luleå så har Elevkampanjen fått en rivstart. Elevkampanjen har nu 10 medlemmar på estetiska programmet i Luleå gymnasieby och ett flertal personer som är intresserade av att veta mer om kampanjen och arbetet kring den.

Skolkampanjen är fortfarande den viktigaste kampanjen som (Ek) driver i nuläget, men en antirasistkampanj planeras även att startats upp. I skolkampanjen sitter i dagsläget facket och arbetsgivarna i diskussion om vilka lärare och hur många som eventuellt ska sägas upp. Det råder förvirring kring frågan då rektorn, Ewa Lundström, sa till Lärkans elevråd att demonstrationen var bra men att den kom försent, beslutet att fyra lärare, hon har vid tidigare tillfälle sagt tre, kommer att få gå och att det varit bestämt sedan juni. Om detta skulle vara fallet är det nytt för både elever och lärare som tidigare inte fått någon som helst information om uppsägningarna.

Elevkampanjen har börjat bilda sig ett namn på Estetiska programmet, och har ett stöd bland många elever, även om flera har inställningen att det inte tjänar något till, vilket man lätt kan motbevisa med kampanjen mot skolmatsavgift i Haninge 2004.

”Jag är med i Elevkampanjen för att kunna påverka förändringar som gynnar elevernas utbildning!” säger Liza Ekersund, medlem i Elevkampanjen. ”Elevkampanjens framtid ser ljus ut, det gäller bara att få ut mer information om vad vi gör och öka intresset” fortsätter hon.

Elever och unga har en stor genomslagskraft i samhället och det gäller att organisera dem som vill kämpa för förändringar och visa att kamp lönar sig!

Marcus Lövgren

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s