Vilse hånar riskkapitalismen

–          Sedan vi införde entréavgfit på 100 kronor här på banken kommer det inte så många kunder längre. Det är bra men det kommer ju ändå några så därför har vi också börjat med taxameter, berättar banktjänstekvinnan i Hertsö Teaterförenings kabaretuppsättning Vilse som hade premiär förra veckan.

Förutom bra underhållning i form av sång och musik, till exempel av romska Terno Drom, är föreställningens största behållning när de driver med riskkapitalismen.

Operationen hos Kirurgkompaniet AB tillhör höjdpunkterna. Operation avbryts helt plötsligt när företaget drabbas av likviditetsbrist ”på grund av ett kraftigt börsfall på Tokyobörsen”. Derivatobligationer från Luxemburg sätter fart på kirurgen igen innan Finansinspektionens beslut innebär ett ny stopp. Likt anställda vid Northlands Resources krisande gruva utanför Pajala kastas patienten mellan hopp och förtvivlan i takt med den så kallade ”finansmarknadens” kaotiska nycker.

Hertsö teaterförening är inte mer än något år gammal men erbjuder ändå ett förvånansvärt proffsigt och bra framträdande som de amatörer de trots allt är. Om du inte har liknande likviditetsproblem som Kirurgkompaniet, ta chansen att se Vilse.

Bild

 

20131023_195633

Jonas Brännberg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s