Nya turer när delade turer-löftet sviks

Socialdemokraternas vallöfte om att avskaffa delade turer i Luleå kommun vill de nu svika totalt. Tre år efter valet är s- och mp-ledningen tillbaka på ruta ett med samma projekt mot delade turer som förr men nu med slutdatum 2016. Kommunledningen har nu svängs fram och tillbaka så många gånger i frågan att förvirringen är total – även inom deras egna led.

Från att ha reserverat fem miljoner kronor i våras till att avskaffa delade turer finns nu inga pengar. Istället ska personalen genom att jobba på fler arbetsplatser samt med kombinationstjänster natt/ dag själva lösa problemet med de delade turerna. Precis som Rättvisepartiet Socialisterna sagt hela tiden kommer en lösning på delade turer-problematiken innebär andra försämringar om inte mer resurser tillförs. Frågan handlar ytterst om vilken kvalitet och villka arbetsvillkor som ska gälla inom äldre- och handikappomsorgen.

– När ni ni lovade att ta bort del delade turerna fanns inga villkor: inget att det skulle ske tidigast om 6 år och att det måste ske inom befintliga ekonomisk ramar, vilket innebär andra försämringar, sade Jonas Brännberg från Rättvisepartiet Socialisterna när frågan diskuterades i kommunfullmäktige. RS driver nu frågan om en ny massiv kampanj inför valet 2014 för att tvinga kommunledningen att skjuta till pengar för att avskaffa delade turer och förbättra arbetsvillkoren i äldreomsorgen.

RS Luleå

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s