Sosialistinen Vaihtoehto deltar på RS kongress.

Bild

Minst tre medlemmar och sympatisörer från RS nystartade systerorganisation i Finland, Sosialistinen Vaihtoehto (SV)  kommer att delta på RS kongress den 22-23 mars. En av dem som deltar är Henri Rauhala från Åbo, som nyligen blivit medlem.
– Jag kom i kontakt med SV när jag letade på nätet efter vänsterorganisationer i Åbo.  Jag skickade iväg ett mail och fick svar direkt och sedan har jag haft flera diskussioner med medlemmar i Åbo. De sociala rörelserna behöver också en sund ideologi, vilket jag anser socialism är. Jag vill gör mitt för att hjälpa till, svarar Henri på varför han blivit medlem.

Intresset för Sosialistinen Vaihtoehto ökar. På det senaste gemensamma Skype-mötet fanns deltagare från Uleåborg, Helsingfors och Åbo och flera nya intresserade. Många som förut stött eller varit aktivister i Vänsterförbundet är heligt förbannade över deras högerpolitik och deltagande i regeringen och letar efter ett alternativ.

Fler engagerade i SV gör också att fler aktiviter planeras. Nästa nummer av tidningen kommer ut i samband med en träff för medlemmar och sympatisörer i Helsingfors den 1-2 mars. SV kommer också ingripa på Helsingfors Social Forum 26-27 april. Tack vare medlemmarnas ekonomiska bidrag har SV beslutat att skicka 300 euro till Sydafrika för uppbygget av det nya arbetarpartiet WASP. Och de ny medlemmarna vill mer.

–          För mig är det viktigt att skapa en ekonomi som är miljömässigt hållbar och som fördelar rikedomarna i samhället lika. Jag ser speciellt fram emot att organisera demonstrationer men även föreläsningar om socialism etc, avslutar Henri Rauhala och säger att han som ser fram emot att delta i RS kongress.

Jonas Brännberg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s