Intensiv vecka slipade våra metoder

Rättvisepartiet Socialisterna i Luleå har under en veckas tid drivit en valkampanj i miniatyrskala som förberedelse inför höstens val. Metoder och argument har slipats, opinionen och självförtroendet är testat och resultatet är en stärkt partiförening och politiskt program.

Flera intresserade kontakter och prenumeranter har kontaktats när vi ökat aktiviteterna. Vi har besökt två gymnasieskolor, äldreomsorgen, en förberedelseklass för nyanlända, sålt tidningar och delat flygblad på torg och vid affärer samt knackat dörr på Hertsön och Malmudden. Många, både nya och gamla intresserade har hört av sig för att hjälpa till i kampanjen. Genom våra aktiviteter når vi ut till fler och redan nu har röster värvats inför kommunalvalet i höst.

När vi knackar dörr, eller delar flygblad och säljer Offensiv så får vi chanser att diskutera med vanligt folk i allmänhet. Vi märker hur opinionen ligger, hur våra argument bemöts och vilka frågor som är viktiga i valrörelsen. När vi besöker arbetsplatser värvar vi inte bara röster, vi möter personal som visar ilska över nedskärningar och borgarnas nedmontering av välfärdssamhället. I våra kampanjer kan vi kämpa tillsammans med personalen för bättre villkor och mot nedskärningar.

Antirasism är ett hett tema, speciellt bland unga är det frågan som en är beredd att ställa sig upp och kämpa för. Efter vågen av protester mot SD och ilskan över den växande rasismen, som nu syns i resultatet av EU-parlamentsvalet, så är det många som vill organisera sig mot rasismen.

Nu tar vi vårt höjda självförtroende, våra vässade metoder och nya kontakter för att fortsätta kampen mot orättvisor och för en socialistisk och ljusare framtid.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s