Gott självförtroende på valupptakten!

Ett 20-tal medlemmar och intresserade samlades under tisdagskvällen för att diskutera RS program och valfrågor. Mötet var laddat med gott självförtroende inför valet men även en diskussion som sträckte bortom valet, bland annat kampen mot de kommande nedskärningarna efter valet.

Valupptakt

Nedan följer några av rösterna från mötet.

Jonas Brännberg som var den första talaren inledde mötet med att beskriva det politiska läget som Sverige befinner sig i.

– De frågor som vi i Rättvisepartiet Socialisterna har drivit under flera år är de som är centrala i de politiska diskussionerna i samhället idag, frågan om trygga jobb, bostad, kampen mot rasism och vinster i välfärden. 104 miljarder kronor betalade staten ut i skattepengar till de privata delarna av välfärden, av dessa tog riskkapitalisterna 9,2 miljarder ut i vinst, berättade Jonas. Trots att de flesta etablerade partierna är för vinster i välfärden fortsätter folk att trotsa och 7 av 10 är emot vinsterna i välfärden. Det här är pengar som helt enkelt tagits av välfärden. Rättvisepartiet Socialisterna säger ut med plundrarna och utvecklar det med att säga att det ska drivas i offentlig regi med tillräckliga resurser. Vänsterpartiet säger också det, de har parollen ”Inte till salu”. Men samtidigt säger de att de vill sitta med i en socialdemokratisk regering. Då måste de välja, antingen att kämpa mot vinsterna eller sitta med Socialdemokraterna.

Raymond Olsson var den andra talaren och talade mer om partiets program under valet och våra som vi driver.

– RS är inte som något annat parti, vi är ett kämpande alternativ inte bara under val utan varje vecka. Vi kämpar bland annat mot att kommunen ska riva bostäder i Svartöstan, vilket vi kommer att fortsätta bekämpa även efter valet! Vi kämpar bland annat för bättre villkor, högre löner och mot delade turer och nedskärningar. RS har en meritlista som visar på hur kamp lönar sig.

Robert Lundqvist pratade bland annat om CWI – den internationella organisation RS är med i.

– Genom att vi lär oss vad andra gjort internationellt och historiskt kan vi samla erfarenheter och dra lärdom av det. RS som är en del i Committee for a Workers’ International har därför en styrka där som aldrig får underskattas.

RS Luleå

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s