Höj pensionerna, nej till orättvis skatt

 

Pensionerna sjunker och skattediskriminering för pensionärerna fortsätter. Politikerna fiskar röster med löften om bättring, men samma politiker står bakom besluten som straffat pensionärer och monterat ned och privatiserat välfärden.

De ofta redan låga pensionerna har sänkts tre gånger de senaste fem åren. I år förlorar pensionärerna i snitt 100 kronor i månaden. Pensionssystemet som infördes av högerpartierna och Socialdemokraterna på 1990-talet gör att pensionärerna får betala för bankernas och storföretagen kriser.

Högerregeringen har dessutom infört att pensionärer betalar mer i skatt än löntagare. Borgarnas regeringspolitik har medfört att en pensionär betalar omkring 700 kronor mer i skatt per månad än vad en löntagare med motsvarande inkomst gör.

Rättvisepartiet Socialisterna står för att pensionerna ska höjas och orättvisorna tas bort. Göran Persson erkände år 2005 att han ”var säker på att det man beslutat inte kommer att vara populärt inom 20 år när de som går i pension ser vad vi gjort”. Det är redan en katastrof.

Antalet äldre ökar dramatiskt vilket innebär att behovet av äldreomsorg ökar och måste byggas ut. Vittnesmålen från de som arbetat länge inom hemtjänsten ger alltid samma bild: de upplever hur arbetsbördan ökat. Rättvisepartiet Socialisterna är känt i bland annat Luleå för kampen för bättre villkor och fler anställda i äldreomsorgen. Alla vet att Socialdemokraterna svikit löftet att ta bort delade turer.

RS står för att vård och omsorg ska drivas i offentlig regi. De 8,7 miljarder kronor som de privata välfärdsföretagen gjorde i vinst 2010 motsvarar 22 000 undersköterskor. Privata äldreboenden har till exempel i snitt 10 procent lägre bemanning.

 

RS Luleå

 

RS kämpar för:

Riv upp pensionssystemet. Återinför statlig ATP-pension. Ingen skattediskriminering för pensionärer. Höjda pensioner nu!

Pensionärer ska ha fri tillgång till sjukvård och medicin.

Bättre arbetsvillkor och höjd personaltäthet i omsorgen. Rätt till heltid utan delade turer.

Bygg fler boenden för äldre efter olika behov. Ökad personaltäthet –  med t ex 3 personal per Vård&Omsorgsavdelning. Alla med behov ska få plats.

Det finns pengar – låt banker och storföretag betala.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s