Demonstration för sammanhållning

Detta bildspel kräver JavaScript.


Under lördag hölls en demonstration för sammanhållning i Luleå av nätverket Ett Luleå för alla(ELFA) efter attentatet i Paris och moskébränderna i Sverige. Rättvisepartiet Socialisterna deltog i demonstrationen som samlade ett femtiotal personer.

Under demonstrationen som gick genom Luleå centrum hölls talkörer som bland annat ”Inga rasister på våra gator”. Demonstrationståget stannade i centrum där talare pekade på hur muslimer och andra grupper hotas. Moskébränderna och terrorattentatet i Paris har fått ett efterspel i media och av rasister som innebär attacker på religionsfrihet och demokrati. Några av talarna ställde frågan: vem är här näst? HBTQ-personer, socialister, antirasister, många hotas nu av dem som vill tysta ner folk.

Till frågan om sammanhållning måste det tilläggas, kanske speciellt i Sverige efter decemberöverenskommelsen, att sammanhållningen måste ske på klassbasis. När högerpolitiker av olika färg samarbetar kommer vi se fortsatt högerpolitik, det vill säga samma politik som banat väg för rasistiska Sverigedemokraterna. Ökande klassklyftor och fortsatta nedskärningar ger ingen sammanhållning, istället lär utanförskap och desperation öka.

 

Högerpolitiken finns inte bara hos decemberöverenskommelsens partier, den finns minst lika mycket hos Sverigedemokraterna. SD har röstat för skattelättnader för de rika, försämringar för de fattigaste och står för än mer ökande klyftor i samhället och på det toppar de med ren och skär rasism.

Vi behöver sammanhållning, mellan arbetstagare, hyresgäster, studenter, pensionärer, arbetslösa, utförsäkrade, ja listan är lång över oss som står längst ner i samhället. Men oavsett religionstillhörighet, hudfärg, härkomst så är det vi som måste hålla ihop mot splittring, högerpolitik och rasism.

Raymond Ohlson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s