1 maj i Luleå

Mot Husrivningar, Nato och ACE.

För välfärd, kamp och ett nytt arbetarparti

Innan Rättvisepartiet Socialisternas 1 maj-möte deltog RS-medlemmar i Svartöstabornas protest mot den socialdemokratiska kommunledningens planer på att riva åtta kommunala hyreshus i stadsdelen. Många slöt upp med ”rädda husen”-plakat längs den väg det ovanligt lilla s-tåget gick.
Svstan-protest 1a maj 2015

Kamp mot militarisering och krig stod i centrum för RS 1 Maj-möte

– Studenter mot rasism ställer sig emot militärövningarna i Norrbotten då ökad militarisering aldrig har lett till mindre krig i världen. En upprustning av militären är att bidra till krig, att samarbeta med Nato är att bidra till krig, att sälja vapen är att bidra till krig. Krig är stormakternas och storföretagens verktyg för att ta makten över territorium och naturtillgångar medan folket får sätta livet till och tvingas att fly sina hemländer, sade Anton Lindbäck

Sedan fortsatte Britta Berggren med att tala om 1 Majs historia.

– 1 Maj instiftades efter Hay Market massakern i Chicago där arbetare massakrerades bara för att de kämpade för sina rättigheter, såsom 8 timmars arbetsdag.

Britta 1a maj 2015

Jonas Brännberg avslutade

– Högerpolitiken har slitit isär Sverige – på många olika sätt: klass, kön, geografiskt, ålder. Det är också högerpolitikens syfte: gynna de rika samtidigt som de andra splittras – för att göra motståndet så svagt som möjligt.

Jonas 1a MAJ 2015

Den verkliga kursändring som behövs, lokalt, regionalt och i riksdagen får man leta i stjärnorna efter. Det är mer tydligt än någonsin: Behovet är skriande av att bygga ett tydlig vänsteralternativ. Ett politiskt alternativ som är beredd att på allvar omfördela tillbaka pengar. Från banker och storföretag till vård, skola, kollektivtrafik  och löner.

RS Luleå

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s