Refugees welcome

Detta bildspel kräver JavaScript.

Luleå: ”Riv EUs flyktingmur, Refugees Welcome!”

I lördags samlades cirka 200 personer i Luleå för att kräva att EU:s flyktingmur rivs och att flyktingar välkomnas. Intitiativet till Refugee Welcome-manifestationen kom från Asylrörelsen i Norrbotten tillsammans med Afghanska kulturcentrum i Norra Sverige och Studenter mot rasism.

Bland talarna fanns Adnan Al Dibsi som berättade om flyktingsituationen i Syrien och dess grannländer. Mohammad Hajjo vittnade om sin flykt över Medelhavet och oron över familjen som är kvar i Syrien. Inger Asplund berättade om alla människor som ställer upp för de flyktingar som passerar Luleå på sin väg mot finska gränsen. Många skänker pengar, mat och andra förnödenheter och buss- och järnvägsstationen är bemannat varje dag med människor som serverar varm dryck, smörgåsar och annat som behövs.

Jonas Brännberg representerade Asylrörelsen i Norrbotten:

– Tack vare flyktingarnas egna uthållighet och kamp, tillsammans med vad jag skulle vilja kalla europas nya sociala rörelse, har den gamla dagordningen skakats om. De rasistiska partier som stigmatiserar flyktingar har pressats tillbaka. Murarna mot flyktingar som har rests i vårt namn har börjat ifrågasättas. Europas ledare som byggt dessa murar har tvingats backa något. Det är långt ifrån tillräckligt men en sporre att fortsätta kämpa.

Han talade också om västmakternas politik som tvingar människor på flykt. Unde manifestationen anmälde sig flera att jobba vidare både med Asylrörelsen och Studenter mot Rasism.

Studenter Mot Rasism

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s