Ett tio-tal personer deltog när Rättvisepartiet Socialisterna i Luleå hade en studiedag lördagen den 7 november.

böcker ryska revolutionen 

Dagen inleddes med en föreläsning om den ryska revolutionen. Vi fick lära oss om vad som egentligen hände och vad som gjorde att det till slut blev en revolution. Föreläsningen följdes av flera intressanta diskussioner om bland annat varför denna händelse är viktig än idag, vad man kan ta för lärdomar av den och varför det är viktigt att det finns ett revolutionärt parti.
Sedan var det dags för en supergod lunch som en partimedlem hade lagat.

Efter lunchen var det dags för aktivist-workshop då vi fick lära oss bland annat hur man gör affischer och flygblad, vad som är viktigt att tänka när man organiserar protester och hur man organiserar sig på en arbetsplats eller skola. Likaså här blev det många spännande diskussioner. Vi kom bland annat fram till att vi bör starta ett anti-sexistiskt projekt i skolorna. Personligen anser jag att det är en mycket bra idé eftersom jag tycker att det verkligen behövs sådan undervisning i skolorna.

Dagen avslutades med diskussion om kapitalismens roll i klimatförändringarna och planering inför klimatteatern som RS, Naturskyddsföreningen och Studenter mot Rasism-aktivister arrangerar i samband med ”Run For Your Life” som är en stafett för att uppmärksamma klimathotet. Stafetten börjar i Kiruna och slutar i Paris där FNs klimatkonferens kommer vara i december.

Allt som allt var det här en mycket lärorik och intressant dag och alla deltagare säger att de var mycket nöjda med dagen. Personligen tycker även jag att det var en väldigt lyckad dag men det mest intressanta var föreläsningen om den ryska revolutionen.

Kalle Blomqvist

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s