Skolstrejk nästa


Svartöstadsskolan

– Nu är det väl ändå dags för revolution? Med den frågan reagerade en Svartöstadsförälder på det som presenterades på föräldramötet inför verkställandet av ‘Framtidens Skola’-flytten av Svartöstadsskolans barn till Örnässkolan i augusti – 29-36 barn i klasserna, överförande av årskurs sex till högstadiet och omvandlande av genomgångsrum till inte bara ett utan flera klassrum, bland annat. Nu blir det alltså knappast revolution i veckan, men väl en strejk på Svartöstadsskolan på torsdag 26 maj.
Inför strejkdagen förväntar sig föräldrarnas strejkkommitté en överväldigande uppslutning. Många föräldrar och andra engagerade vuxna deltar också under dagen, och kommer att ansvara för barnen samt hålla i en mängd aktiviteter, t ex femkamp, kojbyggarverkstad, demokrativerkstad och diverse lekar. Planen är att strejken ska bli en både rolig och viktig dag, en studiedag i sammanhållning och kamp.
Det är bara Svartöstadsskolan som strejkar, men med fullt stöd av övriga skolor och områden som är engagerade i arbetet med att stoppa ‘Framtidens Skola’ och den omläggning till stordrift i Luleås skola och förskola beslutet innebär. Samtidigt fortgår arbetet med att samla in de minst 6000 namn som krävs för att begära en lokal folkomröstning i frågan. 5000 namn har nu nåtts. Dessutom har samordningsgruppen, genom en grupp föräldrar, överklagat ‘Framtidens Skola’ till Förvaltningsrätten.
Med fortsatt tryck underifrån borde Luleå Kommun låta såväl den juridiska som demokratiska processen ha sin fulla gång.

Liv Shange Moyo

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s