Luleå 8 Mars 2017

Ett trettiotal samlades i Luleå på manifestationen i solidaritet med den internationella kvinnostrejken.

–      Det var inte så stort här men det var viktigt att vi gjorde det. Det visar att kampen spritt sig långt. Från Argentina till Luleå, sade Fatima Linna Trabelsi, som engagerat sig i stöd för BB-ockupationen i Sollefteå.

 

–      Det är på dagen 100 år sedan ryska revolutionen. Det finns inte en bättre dag att återta den internationella kvinnodagen som en dag för kamp och strejk, sade Liv Shange Moyo från Rättvisepartiet Socialisterna.

De som deltog i demonstrationen uppskattade talen och sammanhållningen.

–      Det känns som ett värmande ljus i allt jävla snöslask, sade Siri Kjerrulf.

–      Det känns viktigt med solidariten idag: med BB-kampen i Sollefteå, med kvinnor i USA som kämpar mot Trump, med de som kämpar mot våld mot kvinnor. Det är egentligen samma frågor, som grundar sig i förtrycket mot kvinnor. Vi står alla inför det men på olika sätt, sade en annan demonstrant

Manifestationen var också i solidaritet med ockupationen i Sollefteå. Fatima Linna Trabelsi läste upp en solidaritetsappell.

–      På grund av sexismen och könsmaktsordningen som råder i samhället är det lätt att gå på kvinnors vård först. Ordförande i regionstyrelsen försvarade nedläggningen bland annat med att dessa nedskärningar gjorts på andra ställen, till exempel i Norrbotten. Här ser vi politikernas perspektiv på framtiden – mer nedskärningar!

–      Ockupationen i Sollefteå är ett exempel att följa. Vi ger fullt stöd till ockupanterna och  önskar lycka till i kampen framöver, och hoppas att kampen sprider sig till ett vårduppror i hela landet.

RS Luleå

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s