Niklas Nordström ny S-ledare i Luleå.

lenita-ericsson-niklas-nordstrc3b6m.jpg

  • Lenita Ericsson vald till vice kommunalråd.

Den 1 januari 2018 avgår Yvonne Stålnacke som kommunalråd och ersätts av Niklas Nordström. Nytt vice kommunalråd blir Stadsbyggnadsnämndens ordförande Lenita Ericsson. Det blev klart vid ett s-möte i tisdags.

Som Offensiv förutspått fick den tidigare tilltänkta påläggskalven från Barn- och utbildningsnämnden, Carina Sammeli, stryka på foten, trots att hon föreslagits av valberedningen. Det som i alla fall tillfälligt satte satte stopp  för hennes politiker-karriär var protesterna mot skolnedläggningarna och stordriften i ”Framtidens Skola” och att hon blev symbolen för Socialdemokraternas överkörning av en massiv opinion.

Varken Lenita Ericsson eller den tredje kandidaten till vice kommunalrådsposten, Emma Engelmark, står dock för någon annan inriktning på politiken än den kraftiga högersväng som gjorts under Niklas Nordströms inflytande sedan valet 2014. Den lilla opposition som finns från vissa inom SSU är mycket timid och helt intern, trots att Stålnacke/Nordström genomfört massiva utförsäljningar och drivit igenom en skolorganisation som slår hårdast mot de som redan har det tuffast i skolan.

  • S-ledamöterna som valde Ericsson insåg nog att med Nordström och Sammeli som toppkandidater i valet 2018 hade de tagit en allt för stor risk.  Men oavsett persongalleri i toppen finns ett bubblande missnöje hos många mot en utveckling som bara går i det rikas intresse. För Rättvisepartiet Socialisterna gäller det att ge vårt bidrag till att omvandla detta missnöje till aktiv kamp. Och att ge alla som vill ha en annan utveckling en röst i valet 2018, säger Jonas Brännberg, kommunfullmäktigeledamot för Rättvisepartiet Socialisterna

RS Luleå.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s