Luleå o Boden; Kärlek segrar-tåg med nya krafter

Luleå

I Luleå samlades omkring 50 personer till Låt oss Leva-Ung i Sverige Luleås Kärlek segrar-demonstration mot alla utvisningar till krig och förtryck. Efter ett torgmöte med flygbladsutdelning och tal, samt musik av Mones Afshar, gick demonstrationen genom stan under talkörer som ”Stefan Löfven, öppna din port – var en människa, ingen liten lort”. Trots att tåget var litet var stämningen väldigt god, präglad av just kärlek och kamp. Flera uttryckte sin lättnad över den nya lagen som gått igenom tack vare kampen. Demonstrationen avslutades på Södra strand med volleyboll och häng till sent på fredag kväll.

Bland talarna fanns nya krafter som Lovisa Ek Staderius som går på högstadiet på Björkskataskolan. Talade gjorde även Siri Kjerrulf och Gholam Reza Arefi från Låt oss Leva och Jonas Brännberg från Rättvisepartiet Socialisterna.

–          Varje gång någon av mina vänner får avslag så tar det kraft ifrån oss, sa Gholam Reza i sitt starka tal, men jag vill påminna alla mina vänner om hur mycket vi har kämpat tillsammans. Ni är inte ensamma!

Boden: Kärlek segrar-manifestation med S som måltavla

Torsdag den 7 juni höll Låt oss Leva-Boden en manifestation utanför Enter Galleria som en del av de landsomfattande protesterna på temat Kärlek segrar. Aktivisterna i Boden höll ett torgmöte med flygbladsutdelning. Socialdemokraterna i Boden hade bjudits in för att ta emot ett protestbrev men valt att tacka nej. Låt oss Leva gav sig inte utan sökte istället efter torgmötet upp S öppna möte. Där överlämnades brevet till S-ordföranden Sara Bruun.

Brevet välkomnade den så kallade ”nya möjligheten till uppehållstillstånd” för gymnasiestudier, som röstats igenom i riksdagen samma dag, som ett halvt steg framåt men kritiserade hårt S nya förslag på att sätta asylrätten ur spel permanent. Brevet avslutades med orden: ”Socialdemokraterna i Boden, det är dags att visa vart ni står! Vill ni stå upp med oss för alla människors lika värde, för solidaritet, för en human flyktingpolitik i Sverige och i EU så är det dags att i ord och handling göra motstånd mot SD-kopieringen som er partiledning ägnar sig åt. Låt oss Leva kämpar mot utvisningarna och för att samhället ska gå framåt, inte bakåt. Är ni med oss eller mot oss?”

RS-Norrbotten

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s