Rapport en vecka in i valkampanjen

Efter en veckas valkampanj i Luleå börjar den politisk temperaturen stiga. Över 200 valmanifest är sålda med målet om en fördubbling under kampanjens andra vecka.

– Vi får bra respons. Hittills träffar vi många som röstat på oss tidigare och redan nu bestämt sig att de ska rösta RS igen. Vi behöver ofta inte argumentera, vår kamp mot skolnedläggningar, mot rasism och privatiseringar har redan övertygat dem, säger Liv Shange, RS första namn på kommunvalsedeln.
– Dessutom träffar vi många som är besvikna på att ha sviktits av arbetarrörelsens gamla partier och är intresserade av RS, säger Maria Linna, som lägger flera dagar i veckan på att hjälpa till i valkampanjen.

Många av de flyktingar som RS kämpar med tillsammans under året, mot utvisningar och rasism, är nu beredd att hjälpa till i valkampanjen – även om de inte får rösta. Till exempel har trappuppgångar runt om i Luleå dekorerats med RS-affischer under veckan.

Nästa vecka blir en stor utmaning att sätta upp massor med valplakat och samtidigt dela ut ett flygblad i brevlådorna hos tiotusentals lulebor.

RS Luleå

Om du har möjlighet att hjälpa till med flygblad i området du bor, kontakta oss på 079-3405997

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s