Kom på antifascistisk festival i Boden!

Antifascistisk festival A3

Den 8-10 november firar Boden Mot Rasism segern mot nazistiska NMR och det fiasko som de gjorde i valet med en antifascistisk festival. Samtidigt hålls en manifestation (fredag kl 17, Medborgarplatsen) till minnet av Kristallnatten och de pogromer som drabbade judar i Europa för 80 år sedan.

Festivalen är nästa steg i att fortsätta bygget av den antirasistiska rörelsen i Boden och norra Sverige. Den antirasistiska rörelsen har vuxit med en lyckad motdemonstration den 1 maj och en rad av blockader mot nazister och rasister: blockader mot NMR under Luleå Pride och under valrörelsen i Boden och demonstrationer mot AfS & SD:s valmöten.

Nu tar vi oss tid att samla rörelsen och bjuda in allmänheten till såväl firande som utvecklande diskussioner kring teman som rör fascism, rasism och sexism, vad som ligger bakom olika typer av förtryck och vad som bör göras, vilket motstånd som kan resas.

Rättvisepartiet Socialisterna deltar under festivalen med bland annat lördagens seminarie ”You can’t have capitalism without racism” om det krisande systemet och hur sociala frågor kan sammanlänkas genom gemensam kamp för ett annat samhälle fritt från förtryck.

Här kan du se hela programmet:
https://www.facebook.com/bodenmotrasism/photos/gm.544620729296665/2156634054554766/?type=3&theater

RS Boden

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s